Potrebujete len 10 minút na to, aby ste vykúzlili tento úžasný nepečený dezert podľa tohto receptu z youtube. Žiadne pečenie a prípravu zvládnete aj o polnoci!
400 g sušienok
650 ml mlieka
2 PL kakaového prášku
200 g tmavej čokolády
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
4 PL kukuričného škrobu
1 PL masla
Postup:
1. Formu s rozmerom 26 x 6 cm si pokryte potravinárskou fóliou.
2. Na dno formy, aj na jej steny naukladajte sušienky.
3. Do hrnca nalejte mlieko, pridajte kakao a škrob. Dôkladne premiešajte metličkou.
4. Varte zmes na miernom ohreve, priveďte do varu a miešajte, kým krém nezhustne.
5. Zo zvyšných sušienok si niekoľko odložte, aby ste nimi potom pokryli vrch koláča a ostatné rozdrobte na menšie kúsky.
6. Do horúceho krému pridajte kúsky čokolády, masla a vymiešajte dohladka.
7. Nalámané sušienky zmiešajte s čokoládovým krémom.
8. Krém rovnomerne navrstvite do formy a navrch poukladajte tie sušienky, ktoré ste si odložili.
9. Dezert prikryte potravinárskou fóliou a odložte ho minimálne na 2 hodiny do chladničky, najlepšie však na noc.
10. Keď je dezert dostatočne stuhnutý, prevráťte ho na podnos, nakrájajte a podávajte. Prajeme dobrú chuť!
11. Pre slávnostnú verziu môžete dezert poliať čokoládovou polevou a dozdobiť.