Táto zapekaná hlávková kapusta chutí skvele teplá, aj studená: Perfektné bezmäsité jedlo za pár drobných!

[mashshare]

Vynikajúce bezmäsité jedlo od pani Christiny, na ktoré potrebujete len 4 suroviny, soľ a korenie. Pochutí si celá rodina a pritom je to veľmi jednoduché a lacné.

Potrebujeme:

700 g hlávkovej kapusty

150 ml mlieka

1 vajce

1 ČL kukuričného alebo zemiakového škrobu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Kapustu si umyjeme a očistíme od zvädnutých listov. Prekrojíme ju na polovicu a potom ju nakrájame na menšie kúsky.

Kúsky kapusty preložíme do hrnca, zalejeme vriacou vodou a na miernom ohni povaríme asi 5 minút.

Vodu zlejeme a kapustu preložíme do jenskej misy.

V troche mlieka si vymiešame škrob, kým nebude zmes hladká. Potom zmiešame so zvyškom mlieka, primiešame vajíčko, korenie, môžeme pridať sušený zázvor, bylinky alebo iné korenie podľa chuti.

Zmesou zalejeme pripravenú kapustu.

Jenskú misu prikryjeme druhou časťou skla alebo alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme približne 20 minút, potom odstránime vrchnú časť a pečieme dozlatista.

Hotovo. Prajeme dobrú chuť!

 

 

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes