Všetci milovníci mäsových pochúťok si pri tomto recepte z youtube prídu určite na svoje. Najfajnovejší bôčik, aký ste kedy jedli!
Potrebujeme:
2 kg bravčového bôčika
Na marinádu 1
2 l vody
2 PL soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
30 g cukru
30 ml citrónovej šťavy
2 ČL sušeného tymianu alebo vetvičky čerstvého
1 ČL koriandra
2 ks anýzu
Na marinádu 2
40 ml sójovej omáčky
2 PL rastlinného oleja
2 ČL červenej papriky
2 ČL bylinnej zmesi
2 ČL sušeného cesnaku
1 ČL čili
čierne korenie podľa chuti
3 – 4 strúčiky cesnaku
1 ČL tymianu
Postup:
Do hrnca nalejeme vodu, pridáme rozdrvený koriander, soľ, cukor, aníz a dobre premiešame. Potom pridáme ešte vetvičky tymianu.
Do tejto marinády ponoríme mäso, zaťažíme tanierom a necháme marinovať 1 hodinu – vďaka tomu bude bôčik extra šťavnatý a chutný.
Medzitým si pripravíme druhú marinádu. V samostatnej miske zmiešame sójovú omáčku, olej a všetky koreniny. Bôčik vyberieme z prvej marinády a položíme ho na plech pokrytý papierom na pečenie.
Osušíme papierovou utierkou, potrieme druhou marinádou, navrch naukladáme plátky cesnaku a na mäso položíme aj vetvičky tymianu.
Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme ďalšiu hodinu marinovať.
Po uplynutí tejto doby bôčik zabalíme čo najtesnejšie do papiera na pečenie. Zaistíme spinkami, položíme na plech a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C. Pečieme asi 50 – 60 minút.
Prajeme dobrú chuť!