Hranolky sú obľúbenou prílohou. Ak ich pripravujete z čerstvých zemiakov a zdá sa vám, že to nie je ono, máme pre vás tip od retete-usoare.info, ako ich posunúť na vyšší level!
Potrebujeme:
zemiaky
vodu
1 ČL octu
1 PL kukuričného škrobu
olej na vysmážanie
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
1. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na hranolčeky.
2. Pridajte ocot a vodu tak, aby boli hranolky úplne ponorené. Nechajte pôsobiť 10 minút.
3. Potom tekutinu zlejte, zemiaky vyberte a dôkladne osušte papierovou utierkou.
4. Preložte ich do misky, pridajte škrob a dobre pretrepte.
5. Na panvicu si nalejte dostatočné množstvo oleja a hranolky vysmážajte v niekoľkých dávkach do zlatista.
6. Hranolky poukladajte na papierové utierky, aby ste ich zbavili prebytočnej mastnoty.
Hotovo. Perfektné chrumkavé hranolky sú pripravené. S týmto receptom nikdy nesklamete.
Prajeme dobrú chuť!