Keď je vonku 30 stupňov v tieni, asi nikomu sa nechcete vypekať zložité zákusky a koláče. Prinášame vám recept na vynikajúci domáci krémeš, ktorý zvládnete pripraviť za pár minút bez pečenia. A kedže sa podáva dobre vychladený, v horúcom dni vás aj príjemne osvieži!
Potrebujeme:
1,5 l mlieka
100 g kukuričného škrobu
8 lyžíc cukru
2 lyžice hladkej múky
2 bal. vanilkového pudingu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
100 g masla
300 ml smotany na šľahanie (1 bal. stužovača – voliteľné)
Maslové sušienky
Hoblinky čokolády na vrch
Postup:
V 200 ml mlieka rozmiešame kukuričný škrob s múkou, cukrom a pudingovým práškom. Zvyšok mlieka preložíme na plameň a privedieme k varu. Keď sa mlieko začne variť, pridáme zmes pudingu, škrobu, cukru a múky, uvaríme hustý puding.
Potom zložíme z plameňa a necháme vychladnúť. Do ešte teplého pudingu vmiešame maslo.
Formu na pečenie (20×30 cm) s vyššími okrajmi vyložíme maslovým sušienkami (sušienky pokvapkáme mliekom a pre vôňu aj niekoľkými kvapkami rumu). Na sušienky navrstvíme vanilkový krém. Keď vrstva krému vychladne, navrstvíme naň šľahačku a vložíme stuhnúť do chladničky.
Dezert podávame vychladený, posypaný hoblinkami čokolády!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: recepti-svijeta