Len 10 minút času vám zaberie príprava tejto vyhlásenej pochúťky. Vynikajúco sa hodí ako príloha ku grilovaným pochúťkam, ale skvele ochutia aj zeleninové šaláty. Pripravte si bleskové marinované huby.
Potrebujeme:
500 g húb
60 ml octu
120 ml rastlinného oleja
3 strúčiky cesnaku
10 ks čierneho celého korenia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžičky cukru
1 lyžičku soli
4 ks bobkového listu
Postup:
Huby umyjeme a väčšie kusy rozkrojíme na 4 časti alebo na polovice.
Ocot zmiešame s cukrom, olejom, soľou, bobkovým listom a korením. Nakoniec do zmesi pridáme huby a pretlačený cesnak.
Preložíme na plameň (najskôr sa vám bude zdať, že húb je na takéto množstvo tekutiny priveľa, postupne však pustia šťavu). Keď tekutina zovrie, varíme ešte 5 minút.
Potom zložíme z plameňa a zmes navrstvíme do čistých pohárov na zaváranie. Necháme vychladnúť a vložíme minimálne na 4 hodiny do chladničky a môžeme si pochutnávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)