Bábovka je dezertom, ktorý nikdy nesklame. Vyskúšajte extra rýchlu verziou z kondenzovaného mlieka, ktorá je úžasne mäkká a lahodná! :-)
Potrebujeme:
400 g Salka (kondenzovaného mlieka)
1 pohár (250 ml) hladkej múky
4 vajcia
2/3 lyžičky jedlej sódy
50 g roztopeného masla
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžicu pomarančovej kôry
Práškový cukor na ozdobu
Postup:
Z vajec ušľaháme vzdušnú penu, do ktorej postupne pridávame, Salko, zmäknuté maslo, múku a pomarančovú kôru (postupujeme opatrne, aby si hmota zachovala nadýchanú konzistenciu).
Formu na bábovku vymažeme maslom a vysypeme hrubou múkou. Do formy navrstvíme cesto a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 30-45 minút.
Po upečení môžeme poprášiť cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika