Je to nenáročný a veľmi chutný múčnik. Túto bábovku podľa cuisine siham jabrani, pripravíte úplne bez múky, len z pudingových práškov.
Bábovka je fantastická jemnučká a šťavnatá.
Vôbec po upečení nespľasne.
Potrebujeme:
5 vajec
1,5 dcl oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 dcl kryšt.cukru
1/2 prášku do pečiva
3 vanilkové pudingy
Poznámka:
môžete použiť aj 3 rôzne pudingy – malinový, banánový a čokoládový
Poznámka:
Puding použijeme nevarený, čiže prášok namiesto múky
Postup:
Vajcia si rozdelíme na bielky a žĺtky.
Bielky si vyšľaháme na sneh.
Ja do snehu vždy pridávam aj štipku soli.
Žĺtka dôkladne vyšľaháme s cukrom.
Pridáme olej a prášok do pečiva.
Postupne zašľaháme ( už ručne ) sneh z bielkov.
Ak použijeme jeden druh pudingu, vmiešame prášok jednoducho do cesta.
Ak použijete viac pudingových práškov, postupujte nasledovne.
Zmes si rozdelíme do troch misiek a do každej pridáme iný pudingový prášok.
Potom jednu po druhej nalejeme do formy a upečieme.
Do bábovky môžete pridať aj hrozienka obalené v ukurčnom škrobe.
Riadime sa svojou rúrou, teplota, na ktorej pečiem ja je 180 stupňov.
Po upečení môžete preliať čokoládovou polevou, alebo jednoducho poprášiť cukrom.
Bábovka je jemná, nadýchaná a vynikajúca.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)