Vďaka tomuto receptu zo skarbnychka-retseptiv.com.ua si pripravíte tie najlepšie marshmallow pod slnkom. Sú jemné ako kúsky neba a deti sa idú za nimi zblázniť. Navyše sú úplne bez éčok!
Potrebujeme:
30 g želatíny
4 šálky cukru
1/2 ČL sódy bikarbóny
1 ČL kyseliny citrónovej
350 ml vody
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Želatínu zalejeme 100 ml vody a necháme napučať.
Tento proces trvá asi 10 až 15 minút.
Zmiešame cukor s vodou, dáme do hrnca a varíme za stáleho miešania na miernom ohreve, kým hmota nebude priehľadná.
Varíme 3 minúty a potom odstavíme.
Želatínu nalejeme do cukru a vymiešame mixérom pri vysokých otáčkach.
Šľaháme 5 minút, pridáme kyselinu citrónovú a sódu bikarbónu.
Šľaháme ďalších 15 minút, kým hmota nezhustne.
Podnos alebo plech namažeme slnečnicovým olejom.
Hmotu navrstvíme do cukrárskeho vrecka, vyformujeme do požadovaného tvaru a necháme 30 – 40 minút na stole.
Hotovo, môžete podávať.
Prajeme dobrú chuť!