Premýšľate, čo s bohatou úrodou papriky? Podľa tohto receptu z retete-usoare.info si ju môžete uskladniť na zimu aj bez mrazenia, či varenia.
Potrebujeme:
1 kg papriky
1 ČL soli
2 ČL kyseliny citrónovej
1 PL oleja
Postup:
1. Papriky umyte, odstráňte semienka a nakrájajte ich na stredne veľké kúsky.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2. Pomeľte papriku mlynčekom na mäso.
TIP: Neodporúčame používať mixér.
3. Pridajte soľ a kyselinu citrónovú, zmiešajte a nechajte stáť 10 minút. Nemusíte sa báť, kyselina citrónová nedáva paprike žiadnu špecifickú chuť, iba bráni procesu fermentácie.
4. Znovu premiešajte a papriku naložte do sterilizovaných suchých pohárov. Do každého pohára pridajte nakoniec 1 lyžičku oleja, aby sa nevytvorila pleseň.
5. Nádoby pevne uzavrite viečkom a skladujte ich v chladničke alebo v chladnej pivnici.
Z tohto množstva surovín získate 2 poháre po 0,3 l. Paprika zostáva čerstvá až do jari alebo až do ďalšieho zberu papriky. Môžete ju pridávať do omáčok, dusených pokrmov, polievok atď.
Prajeme dobrú chuť!