Vynikajúce domáce šišky plnené lekvárom a čokoládou podľa Hacer’in Lezzetleri. Sú vynikajúce a jemné ako vata.
Potrebujeme:
1 pohár mlieka (200 m)
1 pohár vody
4 lyžice rastlinného oleja
2 lyžice cukru
1 balenie sušeného droždia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžička soli
4,5 pohára múky
Olej na vyprážanie
Práškový cukor a lekvár s rozpustenou čokoládou na plnenie
Postup:
V miske si rozmiešame teplé mlieko, vodu, cukor a droždie. Potom pridáme ostatné prísady – múku pridávame postupne a rukami vypracujeme jednotné cesto.
Cesto na pomúčenej doske ešte vyformujeme do tvaru bochníka a vložíme do misky, prikrjeme a necháme podkysnúť.
Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozvaľkáme na tenko.
Z cesta vykrojíme plné kruhy. Z polovice kruhov vykrojíme stred.
Plné kruhy potrieme vodou a potom na ne položíme kruhy s vykrojeným stredom.
Takto prichystané šišky necháme pod utierkou ešte podkysnúť.
Na panvici rozpálime olej a vyprážame šišky dozlatista.
Necháme odkvapkať a potom obalíme v cukre.
Plníme lekvárom zmiešaným s rozpustenou čokoládou.
Video postup:
https://youtu.be/yAQYYTjWgHI