Dezert pre správneho kávičkára z ezatutioldal.blogspot.com, ktorý ale poteší aj všetkých milovníkov krémových dezertov. Lahodná kombinácia jemného cesta a výborného krému, ktorá osladí váš deň!
Potrebujeme:
Na korpus
4 vajcia
8 PL kryštálového cukru
2 PL Nescafé (tekutá konzistencia rozpustená vo vode)
2 PL vody
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
8 PL hladkej múky
2 PL kakaa
1 balíček prášku do pečiva
štipku soli
Na krém
3 žĺtky
4 PL kryštálového cukru
2 balíčky vanilkového cukru
vanilkovú esenciu
4 dl mlieka
4 PL hladkej múky
15 dkg masla
Na penu
3 bielky
15 dkg cukru
Navrch
2-3 PL granúl Nescafé na posypanie
3 cl zmesi rospustenej kávy Nescafé a rumovej arómy
Postup:
K bielkom pridáme štipku soli, cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme žĺtky, Nescafé a vodu.
Múku si zmiešame s kakaom a práškom do pečiva, potom preosejeme do pripravenej zmesi. Suché zložky primiešavame postupne.
Cesto si rozdelíme na dve časti a navrstvíme na dva plechy pokryté papierom na pečenie. Pečieme osobitne v predhriatej rúre na 175 °C (ideálna veľkosť plechu je 22 x 34 cm).
Medzitým si pripravíme krém. Žĺtky vymiešame s kryštálovým, aj vanilkovým cukrom, pridáme mlieko, vanilkovú esenciu a múku. Všetko spolu miešame, kým nevznikne hmota bez hrudiek a uvaríme za stáleho miešania na hustý krém. Necháme vychladnúť a zašľaháme maslo.
Z bielkov a cukru si v samostatnej miske nad parou vyšľaháme hustý sneh a začneme vrstviť.
Na jeden plát cesta navrstvíme všetok krém, prikryjeme ďalším plátom, na ktorý navrstvíme bielkovú penu. Vrch pokvapkáme kávovo-rumovou zmesou a posypeme granulkami kávy. Necháme vychladnúť v chladničke aspoň 2 hodiny a môžeme podávať. Prajeme dobrú chuť!