Tieto rebierka sú veľmi chutné, jemné a šťavnaté. Skvele sa hodia na bežný deň, ale aj na posedenie s rodinou, či priateľmi.
Tento recept zo souspark.ru si určite uložte, bude sa vám hodiť.
Potrebujeme:
1 kg bravčových rebier
1 pohár piva
1 PL rastlinného oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ
Korenie podľa chuti
1 PL horčice
1 cibuľu
Postup:
Rebierka si umyjeme, osušíme papierovými utierkami a nakrájame na menšie porcie.
Cibuľu si očistíme, nakrájame na polovičné krúžky a pridáme k rebrám.
Osolíme, okoreníme, rebrá potrieme horčicou, zalejeme pivom a dobre premiešame.
Mäso prikryjeme a necháme takto v chladničke stáť asi 1 – 2 hodiny.
Po uplynutí tejto doby vložíme pekáč s rebrami do rúry predhriatej na 200 °C.
Dopečieme do mäkka.
TIP: Ak sa rozhodnete pripraviť tieto rebrá na grile, pravidelne ich podlievajte pivom – vďaka tomu bude mäso oveľa šťavnatejšie a aromatickejšie.
Ak máte radi kontrastnú chuť, pridajte do marinády trochu medu pre bohatú arómu a chuť.
Takto môžete upiecť nielen rebrá, ale aj akékoľvek iné mäso – kuracie stehná, krídla, bravčové plátky atď.
Chutí výborne pečené v rúre, aj na grile.
Prajeme dobrú chuť!