Vynikajúce kuracie rezne na prírodno a s fantatickou omáčkou. Každý si pridáva.
Potrebujeme:
500 g kuracích pŕs
hladká múka
sladká červená paprika
3 strúčiky cesnaku
soľ
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
korenie
maslo
250 ml sladkej Smatany
200 ml vývaru (alebo bujónu)
2 KL plnotučnej horčice
1 KL worčesterovej omáčky
2 väčšie cibule
Postup:
Kuracie prsia umyjeme studenou vodou, osušíme papierovou utierkou, odblaníme a nakrájame na plátky.
Plátky zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme prelisovaným cesnakom a obalíme v múke, zmiešané s mletou červenou paprikou.
Na masle prudko opečieme (ja dávam roztopené maslo alebo k maslu pridám trochu olivového oleja, aby sa nepřepalovalo).
Opečené plátky mäsa dáme do zapekacej misy, na každý dáme malý kúsok masla, prikryjeme alobalom a dáme na 20 minút zapiecť do rúry.
Do výpeku pridáme horčicu, smotanu, jemne poprášime hladkou múkou, rozriedime vývarom a pridáme worcesterskou omáčku.
Cibuľu nakrájame na kolieska a opečieme dozlata. Kuracie plátky prelejeme omáčkou, pridáme opečenú cibuľku a podávame s opekanými zemiakmi.