Pripravte si doma lahodný ovocný koláč, ktorý si okamžite zamiluje celá rodina.
Koláčik je osviežujúci a hodí sa k akejkoľvek príležitosti.
Výnimočný recept na jemný broskyňový koláč z youtube kanála Immer Appetitlich.
Potrebujeme:
3 vajcia
150 g kryštálového cukru
šťavu z 1/2 citróna
170 g hladkej múky
200 g konzervovaných broskýň
250 g smotanového syra
100 g práškového cukru
100 ml smotany na šľahanie
50 ml kondenzovaného mlieka
1 ČL práškového cukru
Postup:
Na začiatku do dvoch tanierov oddelíme bielky od žĺtkov.
Do taniera so žĺtkami pridáme cukor.
Metličkou vyšľaháme.
Do samostatnej misky pridáme bielky.
Nasypeme cukor a pridáme šťavu z citróna.
Vaječné bielky šľaháme mixérom, kým nevznikne tuhý sneh.
Do snehu jemne vmiešame žĺtkovú zmes.
Do zmesi postupne preosejeme múku a jemne premiešame.
Krém nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a špachtľou zarovnáme.
Formu s cestom vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 25 minút pri teplote 180°C.
Do misky so smotanovým syrom nasypeme cukor.
Mixérom vyšľaháme krém.
Potom pridáme na kocky nakrájané broskyne a špachtľou zamiešame.
Upečené cesto prekrojíme vodorovne na polovicu.
Do pohára pridáme smotanu, kondenzované mlieko a lyžicou premiešame.
Smotanovou zmesou potrieme cesto.
Rozotrieme broskyňovú zmes a prekryjeme plátom cesta.
Vrch posypeme práškovým cukrom.
Nadýchanú broskyňovú lahôdku môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU