Tieto placky sa podobajú obľúbeným lokšiam, avšak nepripravujú sa zo zemiakov, ale z múky a kefíru. Okrem toho ich môžete naplniť syrom, restovanou cibuľkou, hubami alebo inou chutnou náplňou.
Potrebujeme:
3 šálky hladkej múky
1 šálku kefíru
2 vajcia
1 lyžička soli
1 lyžička cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
½ lyžičky jedlej sódy
1 a ½ lyžičky oleja
300 g strúhaného syra
Na potretie:
Maslo alebo cesnak
Postup:
V miske rozšľaháme 1 vajce s kefírom, soľou, cukrom a olejom.
2 šálky múky a jedlú sódu pridáme do tekutej zmesi a vypracujeme hladké cesto. Do cesta postupne zapracujeme aj zvyšnú múku. Cesto necháme 15-20 minút odpočívať prikryté utierkou.
Cesto rozdelíme na 9 častí a každú rozvaľkáme do tvaru okrúhlej placky. Do stredu každej placky navrstvíme náplň – strúhaný syr zmiešaný s vajíčkom- zavinieme a opäť opatrne rozvaľkáme do tvaru placky.
Opekáme na suchej panvici z oboch strán, kým povrch nie je zlatistý (podobne ako lokše).
Potrieme cesnakom a maslom a môžeme podávať. Vynikajúco chutia s kyslou smotanou! :-)
zdroj: mosfoodnews