Máte už dosť klasických receptov z kuracieho mäsa? Prinášame vám skvelý recept na prípravu kuracie mäsa, pochádzajúci zo Švédska a pôvodne sa robí zo zemiakov alebo jabĺk. Jeho podstatou je vnesenie nových chutí do jednej potraviny, vďaka čomu sa z obyčajného jedla stane doslova gurmánsky zážitok. Vyskúšajte plnené kuracie prsia Hasselback, ktoré môžete naplniť prísadami podľa svojej chuti. My vám dnes ukážeme vynikajúcu verziu so syrom a špenátom.
Potrebujeme:
1 lyžicu olivového oleja
1 a ½ šálky čerstvého špenátu
¼ šálkymäkkého syra (riccota, tvaroh, alebo bryndze)
1/8 šálky strúhaného syra
Sladkú apapriku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ a korenie
Postup:
Rúru nastavíme na 200 stupňov. Na panvici rozpálime olivový olej a orestujeme na ňom špenát 3-5 minút. Potom primiešame syr a necháme na panvici ešte 30 sekúnd. Potom zložíme z ohňa a necháme vychladnúť.
Kuracie prsia umyjeme a na povrchu urobíme ostrým nožom hlbšie zárezy (vzdialené asi 1 cm od seba). Do zárezov potom navrstvíme zmes špenátu a riccoty. Potom posypeme korením, soľou a posypeme syrom. Nakoniec posypeme paprikou.
Pečieme vo vyhriatej rúre 20-25 minút, kým mäso nepustí šťavu a nebude dostatočne upečené.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: diycraftproject