Jemné a drobivé cesto, ktoré je krehké a chrumkavé zároveň. Vynikajúco sa dopĺňa s jemným tvarohovým krémom a sviežim letným ovocím. Ale čo vám budeme rozprávať, najlepšie je jednoducho ho ochutnať! :-)
Potrebujeme:
Cesto:
180 g dobre vychladeného masla
280 g hladkej múky
1 lyžičku prášku do pečiva
100 g práškového cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Štipku soli
1 vajce
Náplň:
300 g kyslej smotany
100 g nízkotučného tvarohu
100 g kryštálového cukru
1 bal. vanilkového cukru
2 lyžice haldkej múky
1 vajce
250 g čiernych ríbezlí
100 g malín
Formu na pečenie s priemerom 26 cm
Postup:
Vychladené maslo nakrájame na malé kúsky a zmiešame s múkou, práškom do pečiva, cukrom a soľou. Vznikne nám drobivá zmes do ktorej pridáme 1 vajce. Ak je hmota stále príliš drobivá pridáme 1 lyžicu studenej vody.
Cesto vtlačíme do pripravenej formy tak, aby pokrývalo aj steny formy. Cesto popicháme vidličkou a vložíme na 30 minút do chladničky.
V miske vymiešame tvaroh s vajíčkom a oboma druhmi cukru. Pridáme kyslú smotanu a dobre premiešame. Nakoniec postupne do hmoty vmiešame múku a vymiešame dohladka.
Formu s cestom vyberieme s chladničky a dáme naň ovocie (môžeme posypať trochou cukru, keďže ovocie je kyselkavé). Na ovocie navrstvíme tvarohový krém, uhladíme a vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 170 stupňov 45-50 minút. Koláč by mala mať na povrchu zlatistý nádych.
Koláč necháme vychladnúť vo forme a potom môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk