Ak neviete, čo dnes pripraviť na obed a máte doma zásoby cukety, vyskúšajte toto chutné a zdravé jedlo.
Základom tohoto receptu je obľúbená letná zelenina – cuketa.
Ak vás už omrzelo vyprážanie a obaľovanie v trojobale, tento recept určite oceníte.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
2 väčšie cukety
vykostené kuracie stehná (môžu byť aj kuracie prsia)
1 veľkú paradajku
1 stredne veľkú cibuľu
2 PL kyslej smotany
štipku cukru
3 bobkové listy
soľ
čierne mleté korenie podľa chuti
100 g strúhaného syra (podľa chuti)
cesnak
mletý koriander (voliteľné)
môžete pridať aj jednu čili papričku
Postup:
Cukety si umyjeme, očistíme konce, prekrojíme na polovicu.
Vnútro vydlabeme ostrejšou lyžicou.
Položíme na plech dužinou nahor.
Podlejeme trochou vody, ktorú sme si nechali zovrieť v rýchlovarnej kanvici.
pečieme asi 10 minút pri 180 °C.
Kým sa nám pečie cuketa, pripravíme si plnku.
Vykostené kuracie stehná (alebo prsia) pokrájame na menšie kúsky.
Spolu s nakrájanou cibuľou dáme na panvicu.
Pridáme bobkový list, premiešame a opekáme.
Pridáme nakrájanú paradajku, rozpučený strúčik cesnaku.
Premiešame, osolíme, okoreníme a opäť spolu opekáme.
Keď nám všetko pustí šťavu, pridáme smotanu.
Zahustíme polovicou strúhaného syra.
Zmäknuté cukety potom naplníme touto plnkou.
Každú zasypeme druhou polovicou strúhaného syra.
Dáme zapiecť na 15 – 20 minút do rúry.
Môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod:
Zdroj: youtube
Zdroj titulnej foto: youtube