Pečená pochúťka, ktorú môžete pripraviť v rúre, alebo na grile. Chutia vynikajúco a všetko, čo musíte urobiť je vložiť do alobalu všetky chutné prísady. O niekoľko minút sa môžete tešiť na skvelú večeru.
Potrebujeme:
12 ks mladých zemiakov
2 hlávky cesnaku
12 tenkých plátkov slaninky
½ šálky olivového oleja
Soľ, čierne mleté korenie
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Zemiaky dobre umyjeme a nakrájame na tenšie pásiky. Cesnak rozdelíme na strúčiky a očistíme tak, aby aby na strúčikoch ostala len jedna vrstva šupy. 3 strúčiky očistíme celkom, pretlačíme a zmiešame s olivovým olejom.
Cesnakový olej zmiešame so zemiakmi, soľou a korením. Prirpavíme si 6 ks alobalu s rozmermi 30×40 cm.
Do každého kúska alobalu navrstvíme zemiaky striedavo s plátkami slaninky. Potom pridáme cesnak v šupke, korenie a soľ. Pevne zabalíme a postláčame, aby sa zemiaky vo vnútri dusili.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 30 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: gastronom