Na grilovanie, pečenie aj vyprážanie. Vyskúšajte fantastickú marinádu z jogurtu a kari korenia, vďaka ktorej bude kuracie mäso úžasne chutné a šťavnaté!
Potrebujeme:
Kuracie alebo morčacie mäso (cca 750 g)
Soľ a korenie podľa chuti
200 ml bieleho jogurtu
1 lyžicu kari korenia
2 lyžičky sušeného tymánu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1-2 lyžice horčice
2-3 strúčiky cesnaku
2-3 lyžice olivového oleja
2-3 lyžičky sezamových semienok – voliteľné
Postup:
Kuracie mäso nakrájame na kúsky, osolíme a okoreníme. V miske zmiešame jogurt, kari korenie a horčicu. Pridáme olivová olej a premiešame. Nakoniec pridáme tymián a pretlačený cesnak. Do zmesi môžeme pridať aj ďalšie korenie podľa chuti – rascu, horčičné semienka…)
Mäso vložíme do marinády, zakryjeme fóliou a uložíme na do chladničky na noc (ideálne aspoň na 12 hodín).
Mäso môžeme pripraviť na grile, v rúre, alebo na panvici.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika