Halibut so zelenými fazuľkami a cherry paradajkami
Potrebujeme:
600 g rybieho filé z halibuta
1 PL práškového cukru
2 ČL feniklových semienok
1 ČL celého čierneho korenia
1 ČL celých semien koriandra
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 a 1/2 PL morskej soli
170 g zelených fazuliek
15 cherry paradajok
2 PL olivového oleja
1/2 PL bieleho vínneho octu
3 vetvičky estragónu
2 štipky tymianu
4 PL masla
4 hrnčeky vody
soľ, korenie podľa chuti
Postup:
Ako prvé si pripravíme marinádu. Do panvice nalejeme hrnček vody a vmiešame cukor, fenikel, celé korenie, koriander a morskú soľ. Zmes privedieme do varu a miešame, kým sa soľ a cukor úplne nerozpustí. Potom panvicu odstavíme a pridáme zvyšné 3 hrnčeky vody. Filety z halibuta nakrájame na hrúbku asi 2,5 cm a vložíme do pripravenej marinády. Necháme stáť 30 minút, potom z jednej strany posypeme soľou, korením a rozložíme na papier na pečenie o veľkosti 30 x 80 cm. Rybie plátky namastíme maslom a položíme na jednu polovicu papiera. Potom nakrájame fazuľky a paradajky, pokvapkáme octom a olejom. Pridáme nasekané bylinky a rozložíme zvyšok masla. Prekryjeme druhou polovicou papiera a po okrajoch pevne zložíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme na 200 °C asi 15 – 20 minút.
Morský vlk so salsou
Potrebujeme:
4 filety z morského vlka
8 tenkých plátov citróna
1/2 hrnčeka olivového oleja
1 stredne veľkú cibuľu
4 strúčiky cesnaku
3 stredne veľké paradajky
1 vňať z koriandra
1/2 petržlenovej vňate
2 pálivé čili papričky
4 bobkové listy
soľ podľa chuti
1 PL mletého koriandra
Postup:
Ako prvé si pripravíme salsu. Na oleji si orestujeme nakrájanú cibuľku a cesnak za stáleho miešania asi 7 minút. Potom zložíme panvicu zo sporáka a pridáme nakrájané paradajky, nasekanú koriandrovú a petržlenovú vňať a pálivé papričky vrátane semien. Dobre zamiešame a dochutíme mletým koriandrom a soľou. Salsa je hotová a teraz ju necháme stáť. Filety s hrúbkou asi 2 cm položíme každý samostatne do stredu papiera na pečenie a osolíme. Na filety položíme plátky citróna a bobkový list, potom pokvapkáme olejom. Filety uzavrieme do papiera na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri 190 °C asi 15 minút.
Losos s brokolicou
Potrebujeme:
450 g brokolice
4 filety z lososa
8 tenkých pátkov citróna
1 čili papričku
6 PL olivového oleja
soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Pripravíme si 4 listy papiera na pečenie a do stredu každého z nich naukladáme brokolicu. Cez ňu preložíme filet z lososa, na ktorý si naskladáme čili papričku nakrájanú na kolieska a plátky citróna. Polejeme 1 a 1/2 lyžicou oleja a posypeme soľou a korením. Takto pripravenú rybu zabalíme do papiera na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 220 °C asi 15 minút.
Halibut s bylinkami na víne
Potrebujeme:
600 g filé z halibuta
2 PL olivového oleja
2 PL nasekanej pažítky
110 g štiavu
2 a 1/2 PL čerstvej smotany
2 a 1/2 PL suchého bieleho vína
1 ČL sójovej omáčky
soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Mäso rozdelíme na 4 rovnaké kusy, posypeme nakrájanou cibuľou, osolíme, okorením a pokvapkáme olivovým olejom. Potom filety samostatne položíme na papier na pečenie, posypeme nasekaným šťaveľom a zalejeme smotanou, vínom a sójovou omáčkou. Papier zložíme a okraje pritlačíme. Pečieme v predhriatej rúre na 220 °C asi 15 minút.
Treska so špargľou, mrkvou a hráškom
Potrebujeme:
2 stredne veľké mrkvy
340 g čerstvej špargle
230 g hrášku
2 PL olivového oleja
1 stredne veľkú cibuľu
230 g šampiňónov
1 – 1,2 kg tresky
1/2 hrnčeka kuracieho vývaru
50 ml suchého bieleho vína
8 vetvičiek tymianu
8 plátkov citróna
soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Mäso si rozdelíme na 8 rovnakých kúskov, tie rozložíme samostatne na 8 listov papiera na pečenie, ktoré si vymastíme olivovým olejom. Na mäso položíme plátok citróna a vetvičku tymianu. Zabalíme jednotlivé filety do papiera tak, aby jeden okraj ostal otvorený. Víno a vývar zmiešame a pridáme po lyžičke a pol do každého balíčka. Potom ho uzavrieme a vložíme do rúry predhriatej na 160 °C. Pečieme 15 minút. Medzitým si nakrájame špargľu, šampiňóny, cibuľu a mrkvu na tenké plátky. Mrkvu, špargľu a hrášok uvaríme – najskôr chvíľu varíme samotnú mrkvu, potom pridáme špargľu a hrášok. Cibuľu a šampiňóny orestujeme, dochutíme soľou a korením. Všetko potom podávame s opečenou treskou.
Teraz si už stačí len vybrať recept, ktorý vám ulahodí.
Prajeme dobrú chuť!
Zdroj: napadovy.blog