Odkedy sme objavili túto metódu, ryby už pripravujeme len takto: 5 receptov od šéfkuchára z Chorvátska!

[mashshare]
Príprava rýb je často komplikovaná, pretože ide o veľmi jemné mäso, ktoré sa nevhodným zaobchádzaním ľahko vysuší a stratí živiny, aj lahodnú chuť. Jedným z veľmi jednoduchých a praktických spôsobov, ako zachovať šťavnatý charakter rybieho mäsa, je jeho príprava v rúre s použitím papiera na pečenie podľa stránky napadovy.blog. Prinášame vám pár chutných receptov, ktoré musíte vyskúšať.

Halibut so zelenými fazuľkami a cherry paradajkami

 

Foto: napadovy.blog

Potrebujeme:

600 g rybieho filé z halibuta

1 PL práškového cukru

2 ČL feniklových semienok

1 ČL celého čierneho korenia

1 ČL celých semien koriandra

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 a 1/2 PL morskej soli

170 g zelených fazuliek

15 cherry paradajok

2 PL olivového oleja

1/2 PL bieleho vínneho octu

3 vetvičky estragónu

2 štipky tymianu

4 PL masla

4 hrnčeky vody

soľ, korenie podľa chuti

Postup:

Ako prvé si pripravíme marinádu. Do panvice nalejeme hrnček vody a vmiešame cukor, fenikel, celé korenie, koriander a morskú soľ. Zmes privedieme do varu a miešame, kým sa soľ a cukor úplne nerozpustí. Potom panvicu odstavíme a pridáme zvyšné 3 hrnčeky vody. Filety z halibuta nakrájame na hrúbku asi 2,5 cm a vložíme do pripravenej marinády. Necháme stáť 30 minút, potom z jednej strany posypeme soľou, korením a rozložíme na papier na pečenie o veľkosti 30 x 80 cm. Rybie plátky namastíme maslom a položíme na jednu polovicu papiera. Potom nakrájame fazuľky a paradajky, pokvapkáme octom a olejom. Pridáme nasekané bylinky a rozložíme zvyšok masla. Prekryjeme druhou polovicou papiera a po okrajoch pevne zložíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme na 200 °C asi 15 – 20 minút.

Morský vlk so salsou

Foto: napadovy.blog

Potrebujeme:

4 filety z morského vlka

8 tenkých plátov citróna

1/2 hrnčeka olivového oleja

1 stredne veľkú cibuľu

4 strúčiky cesnaku

3 stredne veľké paradajky

1 vňať z koriandra

1/2 petržlenovej vňate

2 pálivé čili papričky

4 bobkové listy

soľ podľa chuti

1 PL mletého koriandra

Postup:

Ako prvé si pripravíme salsu. Na oleji si orestujeme nakrájanú cibuľku a cesnak za stáleho miešania asi 7 minút. Potom zložíme panvicu zo sporáka a pridáme nakrájané paradajky, nasekanú koriandrovú a petržlenovú vňať a pálivé papričky vrátane semien. Dobre zamiešame a dochutíme mletým koriandrom a soľou. Salsa je hotová a teraz ju necháme stáť. Filety s hrúbkou asi 2 cm položíme každý samostatne do stredu papiera na pečenie a osolíme. Na filety položíme plátky citróna a bobkový list, potom pokvapkáme olejom. Filety uzavrieme do papiera na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri 190 °C asi 15 minút.

Losos s brokolicou

Foto: napadovy.blog

Potrebujeme:

450 g brokolice

4 filety z lososa

8 tenkých pátkov citróna

1 čili papričku

6 PL olivového oleja

soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Pripravíme si 4 listy papiera na pečenie a do stredu každého z nich naukladáme brokolicu. Cez ňu preložíme filet z lososa, na ktorý si naskladáme čili papričku nakrájanú na kolieska a plátky citróna. Polejeme 1 a 1/2 lyžicou oleja a posypeme soľou a korením. Takto pripravenú rybu zabalíme do papiera na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 220 °C asi 15 minút.

Halibut s bylinkami na víne

Foto: napadovy.blog

Potrebujeme:

600 g filé z halibuta

2 PL olivového oleja

2 PL nasekanej pažítky

110 g štiavu

2 a 1/2 PL čerstvej smotany

2 a 1/2 PL suchého bieleho vína

1 ČL sójovej omáčky

soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Mäso rozdelíme na 4 rovnaké kusy, posypeme nakrájanou cibuľou, osolíme, okorením a pokvapkáme olivovým olejom. Potom filety samostatne položíme na papier na pečenie, posypeme nasekaným šťaveľom a zalejeme smotanou, vínom a sójovou omáčkou. Papier zložíme a okraje pritlačíme. Pečieme v predhriatej rúre na 220 °C asi 15 minút.

Treska so špargľou, mrkvou a hráškom

Foto: napadovy.blog

Potrebujeme:

2 stredne veľké mrkvy

340 g čerstvej špargle

230 g hrášku

2 PL olivového oleja

1 stredne veľkú cibuľu

230 g šampiňónov

1 – 1,2 kg tresky

1/2 hrnčeka kuracieho vývaru

50 ml suchého bieleho vína

8 vetvičiek tymianu

8 plátkov citróna

soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Mäso si rozdelíme na 8 rovnakých kúskov, tie rozložíme samostatne na 8 listov papiera na pečenie, ktoré si vymastíme olivovým olejom. Na mäso položíme plátok citróna a vetvičku tymianu. Zabalíme jednotlivé filety do papiera tak, aby jeden okraj ostal otvorený. Víno a vývar zmiešame a pridáme po lyžičke a pol do každého balíčka. Potom ho uzavrieme a vložíme do rúry predhriatej na 160 °C. Pečieme 15 minút. Medzitým si nakrájame špargľu, šampiňóny, cibuľu a mrkvu na tenké plátky. Mrkvu, špargľu a hrášok uvaríme – najskôr chvíľu varíme samotnú mrkvu, potom pridáme špargľu a hrášok. Cibuľu a šampiňóny orestujeme, dochutíme soľou a korením. Všetko potom podávame s opečenou treskou.

Teraz si už stačí len vybrať recept, ktorý vám ulahodí.

Prajeme dobrú chuť!

Zdroj: napadovy.blog

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes