Zemiaková zapekačka s cesnakom a kyslou smotanou: Fantastické jedlo z jednej misy, ktoré si vychutnáte bez hŕby špinavého riadu!

[mashshare]

Varenie často nie je len o príprave chutného jedla. Následne si nás počká hŕba špinavého riadu, ktorú treba umyť, alebo aspoň naložiť do umývačky. Toto chutné jedlo z portálu napadovy.blog pripravíte v jednej mise, čo šetrí čas, ktorý môžete miesto toho venovať napríklad svojim blízkym ;)

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

2 vajcia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

250 g syra (ideálne keď použijete kombináciu kravského a ovčieho syra)

250 g kyslej smotany 12% tuku

2 – 3 strúčiky cesnaku

1 zväzok kôpru (alebo petržlenu)

trochu rozmarínu

soľ a korenie podľa chuti

50 g masla

Postup:

Zemiaky ošúpeme, dobre umyjeme a nakrájame na malé kocky. Varíme vo vode s trochou soli zakryté pokrievkou asi 20 minút. Umyjeme si kôpor a nakrájame nadrobno.

Syry postrúhame na hrubom strúhadle a zmiešame s kyslou smotanou. 2 – 3 lyžice kyslej smotany si odložíme a tú dáme potom navrch.

Pridáme kôpor, prelisovaný cesnak, rozmarín, korenie a dobre premiešame.

Vajcia si vyšľaháme vidličkou a primiešame do syrovej zmesi. Miešame až kým nemá hladkú konzistenciu. Varené zemiaky scedíme a necháme odkvapkať.

Zmiešame so syrovou zmesou.

Pekáč, alebo zapekaciu misu vymastíme maslom, navrstvíme zemiakovo-syrovú hmotu a vrch potrieme zvyškom smotany. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C.

Pečieme asi 25 minút až kým sa navrchu neobjaví krásna zlatistá kôrka.

Toto jedlo môžete podávať teplé, aj studené. Prajeme dobrú chuť!

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes