Vynikajúca domáca chuťovka zo syra, na ktorej máme v rodine vytvorenú závislosť. Tieto mini bochníky sú také lahodné, že už pri pomyslení na ne sa mi zbiehajú slinky. Vyskúšajte túto domácu dobrotu aj vy a presvedčte sa, že slané krekry z obchodu nemajú šancu!
Potrebujeme:
80 g hladkej múky
80 g masla
3 vajcia
40 g najemno nastrúhaného syra
200 ml vody
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Na panvici rozpustíme 80 g masla, 200 ml vody a štipku soli. Za stáleho miešania necháme na miernom ohni, kým maslo a voda nevytvoria jednotnú tekutú zmes.
Do zmesi postupne vmiešame múku, až kým nám nevznikne konzistencia hustého cesta (viď obrázok). Cesto miešame na miernom ohni 2-3 minúty.
Cesto preložíme do samostatnej misky a pridáme k nemu vajcia a za rýchleho miešania vymiešame homogénnu, jemnú hmotu do ktorej nakoniec vmiešame syr.
Miešanie je v tomto recepte obzvlášť dôležité, aby sa do cesta dostal vzduch a bolo krásne nadýchané a vláčne. Cesto miešajte asi 5 minút.
Takto pripravené cesto môžeme navrstviť do cukrárskeho vrecka, alebo dávkovať na plech pomocou lyžice. Z cesta vytvárame malé guličky – bochníčky, ktoré v dostatočných rozostupoch dávkujeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov, kým bochníky nezískajú zlatistú farbu.
Necháme vychladnúť a môžeme si pochutnávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: kuharica