Tento recept mám oroginál z Talianska a je taký fantastický, že bude určite žať úspechy aj u vás doma.
zdroj: blog.giallozafferano.it
Foccacia je talianska chlebová placka, ktorá trochu pripomína slovenské osúchy.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Príprava nie je nijako náročná a je to vážne dobrota. Už pri ich pečení sa vám budú pri tej vôni zbiehať slinky.
Ak sme vám urobili chúťky, tak poďme na to.
Potrebujeme:
500 g hladkej múky extra špeciál
1/2 kocky droždia
300 ml vody
soľ
extra panenský olivový olej
oregano
150 g šunky, slaniny alebo originál prosciutto
150 g obľúbeného syra
voliteľné:
olivy
Postup:
Do misky si dáme vlažnú vodu.
Namrvíme do nej droždie.
Dôkladne rozmiešame vidličkou kým sa nerozpustí.
V menších dávkach pridávame preosiatu múku.
Osolíme a miešame až kým nevypracujeme homogénne cesto.
Misu s cestom prikryjeme utierkou.
Necháme kysnúť cca 1,5 – 2 hodiny.
Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku.
Cesto roztiahneme rukami tak, aby ostalo čo najtenšie (cca 0,5 cm).
Potom vykrojíme kruhy s priemerom cca 5-6 cm.
Do stredu kruhu vložíme šunku a syr.
Môžeme pridať olivy.
Prikryjeme ďalším kruhom cesta a kraje poriadne spojíme.
Povrch potrieme trochou olivového oleja.
Posypeme štipkou oregana.
Plech pokryjeme papierom na pečenie.
Pečieme vo vyhriatej rúre asi 15 minút pri 250 stupňoch.
Necháme vychladnúť a podávame napríklad k vínku, alebo len tak ako slanú pochúťku.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)