Domácim cukrovinkám sa nič nevyrovná. Aj preto neustále pátram po nových receptoch, ktoré pripravujem pre svoju rodinu a priateľov. Naposledy som narazila na vynikajúce mätové cukrovinky v čokoláde. Ak ste rovnako ako ja fanúšikom sviežich mätových dobrôt, tento recept rozhodne vyskúšajte. Svieža chuť mäty a lahodná čokoláda sa v tomto milom dezerte snúbia v dokonalej harmónii. A navyše ich príprava je jednoduchá a preto môžete pokojne zapojiť aj vaše deti. :-)
Potrebujeme:
1/3 šálky kukuričného sirupu
5 lyžíc masla izbovej teploty
1 ½ lyžičky mätového extraktu (príp. môžeme použiť mätový likér)
½ lyžičky soli
Zelené potravinárske farbivo (začneme s niekoľkými kvapkami a pokračujeme, kým nedosiahneme požadovanú farbu)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
4-5 šálok práškového cukru
250 g mliečnej čokolády
Postup:
Kukuričný sirup, maslo, extrakt, soľ a potravinárske farbivo zmiešame v stredne veľkej miske, kým nie sú všetky ingrediencie prepojené.
Do zmesi vmiešame 1 šálku práškového cukru, kým zmes nie je príliš tuhá na miešanie. Zmes potom miesime rukami a postupne pridávame ďalší cukor, až kým nevznikne hladké nelepivé cesto.
Z cesta vytvarujeme guličky s priemerom cca 3 centimetre a uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Rokou alebo plochým dnom šálky vytvarujeme z guličiek ploché placky (viď obrázok).
Prikryjeme ďalším kúskom papiera na pečenie a vložíme na 60-90 minút do chladničky, aby zelené koláčiky stuhli.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s trochou masla. Koláčiky obalíme v rozpustenej čokoláde pomocou vidličiek a preložíme späť na plech.
Koláčiky vložíme do chladničky, aby čokoláda stuhla a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť. :-)
zdroj: momontimeout