Skvelý koláčik z tvarohu, lahodného kakaového cesta a tvarohového krému. Vďaka striedaniu tmavé a svetlej vrstvy môžete vytvoriť na jeho povrchu krásnu mramorovú štruktúru.
Potrebujeme:
1 vajce
1 šálku kryštálového cukru
½ bal. vanilkového cukru
1 šálku kefíru
2 šálky polohrubej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice kakaa
2/3 šálky rastlinného oleja
Tvarohový krém:
250 g jemného tvarohu
1 vajce
2 lyžice kryštálového cukru
½ bal. vanilkového cukru
1 lyžicu zemiakového škrobu
Postup:
Najskôr si pripravíme kakaové cesto. Vajce vyšľaháme s oboma druhmi cukru. Do hmoty pridáme kefír a postupne aj múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Do hmoty postupne vmiešame olej. Vymiešame jednotné cesto.
Na tvarohový krém zmiešame všetky prísady a vymiešame hladký krém bez hrudiek.
Formu na pečenie s priemerom 25 cm vymastíme trochou masla. Do formy navrstvíme kakaové cesto. Na cesto pomocou lyžice nepravideľne navrstvíme tvarohový krém a nakoniec nožom, vidličkou alebo lyžicou prechádzame po povrchu tak, aby sme vytvorili mramorovú štruktúru.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 40 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: rutxt