Vynikajúce obložené rezne na rôzne spôsoby – z tejto ponuky si určite vyberiete!
Rýchle obložené rezne
Potrebujeme:
5-6 kuracích pŕs rozrezaných na polovicu
2 polievkové lyžice korenia (používam zmes červenej papriky, grilovacieho korenia, cesnakového prášku a soli – môžete použiť akékoľvek korenie)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Slaninu nakrájanú na pásiky
120 g strúhaného syra
Postup:
Kuracie mäso z oboch strán ochutíme zmesou korenia.
Uložíme na vymastený plech a na mäsko uložíme kúsky slaninky.
Vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov asi 30 minút.
Potom posypeme syrom a pečieme ešte 10 minút.
Podávame so zeleninkou.
Rezne Havaj
Potrebujeme:
Kuracie prsia alebo bravčové karé – 6 ks
Ananás – 1 konzerva
Tvrdý syr – 300 g
Majonéza – 100 g
Ďalej:
Soľ – podľa chuti
Slnečnicový olej na vymazanie plechu
Postup:
Kuracie alebo bravčové mäso si narežeme na plátky a zľahka naklepeme.
Ochutíme soľou a uložíme na plech vymastený olejom.
Na každý plát mäsa uložíme plátok ananásu.
Posypeme nahrubo nastrúhaným syrom a urobíme mriežku z majonézy.
To je všetko, teraz už dáme piecť do rúry na 170 stupňov po dobu asi 35 minút – ak robíme z bravčového mäsa, doba pečenia sa predĺži.
Podávame s prílohou podľa chuti.
Obložené bravčové rezne na plechu
Potrebujeme:
Bravčové mäso (je možné použiť akékoľvek mäso – ja som použila karé) – 1 kg
Paradajková omáčka alebo pretlak – 3 lyžice
Kyslá smotana – 2 lyžice
Majonéza – 2 lyžice
Horčica – 1 polievková lyžica
Cesnak – 2 strúčiky
Tvrdý syr – 150 g
Mleté čierne korenie
Soľ
Postup:
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky.
Osolíme, okoreníme.
Zmiešame s paradajkou omáčkou alebo pretlakom a dáme marinovať do chladničky – na niekoľko hodín, ideálne na celú noc. Môžeme potom opäť osoliť.
Mäso uložíme na plech vyložený papierom.
V miske zmiešame pretlačený cesnak s kyslou, smotanou, horčicou a majonézou.
Zmes natrieme každý kúsok mäsa. Posypeme strúhaným syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút.
Obložené kuracie rezne so zemiakmi
Potrebujeme:
Kuracie rezne – 2 ks (asi 500 g)
Zemiaky – 500 g
Cibuľa – 1 ks
Šampiňóny – 150 g
Syr – 100 g
paradajka – 1 ks
Majonéza – 2 lyžice
Vajce – 1ks
soľ
korenie
Postup:
Kuracie rezne nakrájame na menšie kúsky a nakepeme pod fóliou.
Ochutíme soľou a korením.
Zemiaky aj cibuľu ocčistme a nakrájame na kolieska.
Rovnako si nakrájame aj šampiňóny.
Do misy vymastenej olejom uložíme najskôr cibuľu a potom zemiaky, ktoré sme si ochutili soľou.
Na zemiaky navrstvíme kuracie mäso a následne šampiňóny.
Prikyjeme fóliou a dáme zapiecť do rúry na 25 minút (teplota 200 stupňov).
V miske si zmiešame nastrúhaný syr, nakrájanú paradajku, vajce a majonézu.
Ochutíme soľou a korením.
Navrstvíme na zapečené rezne a dáme bez fólie zapiecť ešte na 10-15 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video postup:
Rezne na francúzsky spôsob
Potrebujeme:
2 ks kuracích pŕs
2 ks paradajok nakrájané na plátky
2 ks cibule nakrájané na plátky
1 vajce
100 g nízkotučného syra nakrájaného na tenké plátky
2 lyžice bieleho jogurtu
Soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
Postup:
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na tenké plátky – ochutíme soľou a korením. Vajcia vymiešame s jogurtom, soľou a korením.
Kuracie mäso uložíme na plech vymastený rastlinným olejom alebo vystlaný papierom na pečenie. Na mäso uložíme plátky cibule, plátky paradajok a potom na každý kúsok navrstvíme jogurtovú zmes. Nakoniec uložíme na vrch kúsky syra, vložíme dovyhriatej rúry a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 20 minút.
Bohaté obložené rezne
Potrebujeme:
600 g kuracích pŕs
1 ČL soli
1 ČL čierneho mletého korenia
1 ČL červenej mletej papriky
1 ČL bylinky podľa chuti
1 cibuľu
100 g paradajok
50 g petržlenovej vňate
3 vajcia na tvrdo
150 g tvrdého syra
2 strúčiky cesnaku
2 PL majonézy
1 PL rastlinného oleja
Postup:
Kuracie prsia si umyjeme, osušíme, narežeme na tenké plátky a jemne naklepeme tĺčikom. Osolíme, okoreníme, posypeme červenou paprikou a bylinkami. Necháme 15 minút odpočívať v chladničke. Cibuľu si prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky, paradajky na malé kúsky. Vajíčka a syr si nastrúhame na hrubom strúhadle a vňať si nasekáme na drobno. Časť syra si odložíme bokom na posypanie. K vajíčkam a zvyšnému syru pridáme prelisovaný cesnak a premiešame. Osolíme, okoreníme, pridáme majonézu, nasekanú vňať, cibuľu a paradajky. Všetko spolu zmiešame.
Plech si potrieme jemnou vrstvou oleja, naukladáme vedľa seba kuracie plátky a na ne navrstvíme pripravenú zmes. Posypeme syrom a dáme zapiecť na 20 minút do rúry predhriatej na 200 stupňov.
Rezne s kyslou smotanou a paradajkami
Potrebujeme:
4 kúsky bravčového mäsa – stehno, karé alebo krkovička
Korenie na bravčové mäso/grilovacie korenie
Cherry paradajky
1 väčšia cibuľa
Kyslá smotana alebo majonéza
Strúhaný syr
Postup:
Bravčové mäso si pod fóliou naklepeme na tenko, ochutíme korením (ak používate korenie s obsahom soli, už netreba dodatočne soliť).
Uložíme na plech zľahka potretý olejom, prípadne vyložený papierom na pečenie. Na mäso navrstvíme na kolieska nakrájanú cibuľu.
Pokračujeme kolieskami cherry paradajok a kyslou smotanou.
Nakoniec bohato posypeme strúhaným syrom.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 25-30 minút pri teplote 180 stupňov.
Podávame s čerstvou zeleninou.
Obložené bravčové rezne
Potrebujeme:
500 g bravčového karé – nakrájané na tenšie pásiky
3 kusy menšej cibule
200-300 g kyslej smotany alebo majonézy
300 g syra nastrúhaného
Postup:
Mäso umyjeme, osušíme, ochutíme soľou a korením. Plátky uložíme na vymastený plech.
Na mäso uložíme plátky cibule, nanesieme majonézu alebo kyslú smotanu a nakoniec strúhaný syr.
Mäso pečieme vo vyhriatej rúre po dobu približne 30 minút pri teplote 180 ° C.
Mäso podávame so šalátom, alebo zemiakmi. Je to veľmi jednoduché, rýchle a hlavne chutné jedlo, ktoré pripravíte len z pár prísad.
Bravčové rezne s hubami a šampiňónmi
Potrebujeme:
500 g bravčového mäsa (karé, stehno) nakrájaného na plátky
250 g strúhaného syra
100 g šampiónov
Majonézu (pre diétnejšiu verziu použijeme biely jogurt)
2 paradajky Soľ a čierne mleté korenie
Olej na vymastenie pelchu – alebo papier na pečenie (pre diétnejšiu verziu)
Postup:
Bravčové plátky si rozklepeme pod fóliou, preložíme na vymastený plech a ochutíme soľou a korením.
Na mäso uložíme plátky paradajky tak, aby pokrývali celý povrch mäsa. Potom posypeme časťou syra, uložíme plátky húb, potrieme majonézou a posypeme zvyšným syrom.
Dochutíme soľou, korením a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov 20-25 minút.