Máte chuť na slanú chuťovku, ale chipsy či podobné kalorické bomby sú pre vás tabu? Máme pre vás skvelý tip na pochúťku bez výčitiek. Pripravte si pečené karfiolové chuťovky so šunkou a syrom.
Potrebujeme:
700 g uvareného karfiolu rozdeleného na ružice
175 g strúhaného syra s nižším obsahom tuku
100 g šunky
125 g cibule
Hrsť čerstvej petržlenovej vňate
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
60 g parmezánu
2 vajcia
60 g celozrnnej strúhanky
Postup:
Karfiol rozdelíme na ružice a uvaríme v slanej vode dommäka (stačí pár minút, aby sa karfiol nerozvaril).
Uvarený karfiol scedíme a prepláchneme studenou vodou. Vložíme do mixéra a rozmixujeme na jemnú drť. Rozmixovaný karfiol zabalíme do utierky, vytlačíme z neho prebytočnú tekutinu a preložíme do misky.
Do mixéra vložíme aj cibuľu, šunku a petržlenovú vňať a rozmixujeme (ak vám prekáža chuť surovej cibule, môžete ju najskôr orestovať na panvici). Túto hmotu pridáme do misky k rozmixovanému karfiolu. Pridáme aj strúhaný tvrdý syr, parmezán, strúhanku a vajcia. Vymiešame jednotné cesto, ktoré podľa osolíme a okoreníme.
Zmes vložíme na 30 minút do chladničky. Po uplynutí tohto času vyformujeme z cesta krokety, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 15-20 minút.
Podávame s obľúbeným dressingom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: kuharica