Pokiaľ žijete v meste, alebo nepestujete ovocie, pravdepodobne nemáte k dispozícií domáce bio ovocie, ktoré si môžete bez obáv natrhať a pochutnávať si na ňom. Bežnou praxou je umyť ovocie vodou, ale stačí to na to, aby ste odstránili stopy hnojív, postrekov a iných chemických látok, ktoré sa pri pestovaní používajú? Odpoveď znie – nie. Voda je síce potrebná, ale sama o sebe nemusí stačiť.
Voda ovocie zbaví povrchových nečistôt, akými je napríklad prach či čiastočky hliny. Aby ste ho však mali skutočne čisté, poslúži vám 1 surovina, ktorú máte práve teraz vo svojej kuchyni – jedlá sóda.
Pripravte si roztok zložený z 1 lyžičky sódy a 2 šálok vody. V takomto roztoku potom umyte ovocie a následne prepláchnite pod tečúcou vodou. Ovocie môžete teraz konzumovať bez obáv.
Jedlá sóda ničí baktérie plesne ale aj chemické látke na povrchu ovocia. Navyše, pri takomto použité je celkom bezpečná.