Vynikajúci recept na vláčnu a veľmi chutnú Salko bábovku.
Potrebujeme:
Maslo – 100 g (izbová teplota)
Kondenzované mlieko (Salko)- 1 plechovka (380 g)
Vajíčko – 4 ks
Pšeničná múka hladká – 250 g
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Prášok do pečiva – 1,5 lyžičky
Štipka soli
Hrozienka – 100 – 150 g (voliteľné)
Kakao – voliteľné
Postup:
Maslo vyšľaháme so štipkou soli do peny.
Jedno po druhom pridáme vajcia. Každé do zmesi všľaháme.
Pridáme Salko a prešľaháme.
Pridáme sypké prísady – múku a prášok do pečiva. najskôr vmiešame ručne a potom šľahačom. Nakoniec vmiešame hrozienka obalené v múke a do časti cesta môžeme pridať kakao – je to na vás.
Cesto navrstvíme do vymastenej a vysypanej formy.
Pečieme vo vyhriate rúre 40 – 45 minút pri 180 °.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)