Fantastická náhrada pečiva bez droždia. Vyskúšajte tieto jemné chlebové placky s práškom do pečiva. Keď ich budete správne skladovať – prikrté, vydržia vám mäkučké aj viac dní.
Potrebujeme:
3 šálky hladkej múky (400 g)
2 lyžičky prášok do pečiva(7,5 g)
1 šálku horúcej vody (240 ml)
1/3 šálky sadla alebo masla (65 g) pri použití oleja používajte iba 1/4 šálky (59 ml)
1 lyžička soli (5 gramov soli)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
V miske zmiešame sypké prísady – múku, soľ a prášok do pečiva.
Pridáme tuk a rukami premiešame so sypkou zmesou.
Postupne pridávame horúcu vodu a vypracujeme cesto.
Preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a vymiesime jednoté cesto.
Z cesta oddeľujeme menšie časti, ktoré vyformujeme do tvaru bochníka – z tohoto množstva získame 12-14 kúskov.
Uložíme ich do pomúčenej misky.
Prikryjeme navlhčeným a dobre vyžmýkaným obrúskom a necháme 10 minút odpočívať.
Potom každý kúsok rozvaľkáme a opekáme na suchej panvici s hrubším dnom, alebo na liatinovej doske.
Keď sa objavia bublinky, obrátime a dopečieme aj z druhej strany.
Upečené placky kladieme na ponos vyložený papierovým obrúskom a prikryté alobalom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod nájdete TU.
zdroj: youtube