Vynikajúci recept na bábovku, ktorá je pre našu rodinu už nejaký ten rok číslo 1. Ak nemáte doma cappuccino, pokojne ju skúste aj s rozpustnou kávou. Ja dávam aj dve balenia (25 g). Za inšpiráciu na tento recept ďakujem Monike Š.
Potrebujeme:
1 šálka kryšt. cukru
1 šálka hladkej múky
1 šálka polohrubej múky
1 prášok do pečiva
3 veľké vajíčka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 šľahačka 33%-250ml
1 sáčik cappuccina
2 PL oleja
1 PL kakaa
1 šálka=200ml
Postup:
Najskôr si vyšľaháme cukor s vajíčkami. Prilejeme šľahačku, olej, prisypeme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva – ak by bolo cesto hustejšie, lstačí priliať buď trošku mlieka alebo vody.
Asi 2/3 cesta vylejeme dostredne veľkej bábovkovej formy alebo venca. Do zvyšku primiešame cappuccino s kakaom. Do vymastenej a vysypanej formy vrstvíme bledé a tmavé cesto – môžete si urobiť aj vzor pomocou špáradla.
Dáme piecť na 180 stupňov 35-45 minút, ale každý sa riadi podľa svojej rúry.
Necháme vychladnúť a vyklopíme.
Prajeme vám dobrú chuť. :-)