Výborný obed ktorého základom sú len tri obyčajné prísady – mleté mäso, zemiaky a mrkva. Vynikajúce a hneď hotové papanie!
Potrebujeme:
300 g mletého kuracieho alebo morčacieho mäsa
2 stredne zemiaky
2 mrkvy
Na dochutenie:
1 strúčik cesnaku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 čajová lyžička papriky. soľ, korenie podľa chuti
Rozmarín oregano
Na jednoduchú omáčku:
4 paradajky
1/2 pohára vody
Ďalej:
olej
Postup:
Zemiaky aj mrkvu si očistíme, nastrúhame a vyžmýkame šťavu. Pridáme mäso a premiešame. Ochutíme soľou a ľubovolnými koreninami.
Rukami tvarujeme zo zmesi fašírky.
Panvicu potrieme trochou oleja a pečieme na nej fašírky z oboch strán dozlatista.
Na tej ostej panvici si opäť zahrejeme olej, pridáme strúčik cesnaku a nakrájané paradjky. Osolíme, podlejeme vodou a pod pokrievkou necháme rozvariť.
Potom do tejto zmesi pridáme fašírky a premiešame. necháme prehriať pod pokrievkou a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: youtube