Tento domáci chlieb ma naučila žena jedného športovca. Pred rokom sme sa s ňou stretli na jednom fitness podujatí a keď som hľadala tú pravú náhradu namiesto klasického chleba, poradila mi tento recept. Najlepšie na ňom je to, že sa pripravuje rýchlo a jednoducho!
Potrebujeme:
1 PL slnečnicových semien
1/2 PL pomletých ľanových semien
1/2 PL lieskových orechov (alebo vlašských)
1 a pol PL ovsenej múky
4 PL otrúb alebo keksov
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 ČL soli
1 PL hedého cukru
3 PL rastlinného oleja
1 a pol PL vody
Postup:
Pomeľte lieskové alebo vlašské orechy a miesto otrúb môžete pokojne použiť aj keksy, ktoré rozdrvíte tĺčikom cez mikroténové vrecúško.
V hlbokej miske zmiešajte všetky suché prísady. Nezabudnite na soľ a cukor! Dobre premiešajte.
V samostatnej nádobe zmiešajte vodu s rastlinným olejom. Vyšľahajte spolu metličkou a prilejte k suchým prísadám.
Všetky zložky poriadne premiešajte a nechajte stáť 2 hodiny.
Zmes premiestnite do silikónovej formy a pečte v predhriatej rúre asi 20 – 25 minút pri teplote 180 stupňov.