Vynikajúca banánová maškrta s prvotriednym krémom a čokoládovou polevou.
Potrebujeme:
4 vajcia
2 bielky
1 lyžičku
1 šálku cukru
3 lyžice oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1,5 šálky preosiatej hladkej múky
2 lyžičky prášku do pečiva
1/2 lyžičky sódy bikarbóny + citrónovú šťavu
Krém:
2 banány
2 žĺtky
1 lyžička vanilky
4 šálky cukru (1 šálka 125 ml)
4 lyžice kr cukru
2 lyžice hladkej múky
2 lyžice kukuričného škrobu
2 lyžice masla
4 trojuholníčky taveného syra bez príchute (môžete nahradiť kyslou smotanou alebo maslom)
200 ml hustej šľahačkovej smotany (40%)
Na preliatie:
mlieko
Na polevu:
200 ml hustej šľahačkovej smotany
1 tabuľku horkej čokolády
Ďalej: banány
Postup:
Vajcia vymiešame s bielkami, cukrom a vanilkou.
Potom pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a nakoniev vmiešame do cesta aj sódu, ktorú pokvapkáme citrónovou šťavou.
Cesto navrstvíme do formy (idálne jenskej misy).
Pečieme pri teplote 180 stupňov, pričom nastavíme pečenie len zo spodu.
Na krém: 2 banány roztlačíme, pridáme žĺtky, cukor, vanilku, škrob a múku.
Na plameni uvaríme hustý krém. Pridáme 2 lyžice masla, syr a miešaním v horúcej zmesi na plameni rozpustíme. Nakoniec vmiešame šľahačkovú smotanu, premiešame a zložíme z plameňa.
Cesto popicháme vidličkou a polejeme mliekom.
Potom cesto zalejeme krémom. Do krému uložíme kolieska banánov.
Na polevu si zahrejeme smotanu a rozpustíme v nej čokoládu. Zalejeme povrch dezertu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video postup nájdete TU.