Vynikajúce hovädzie mäsko Stroganov podľa šéfkuchára. Doslova sa rozpadá na jazyku a tú omáčku si zamilujete!
Potrebujeme:
500 g hovädzej roštenky
1 malý paradajkový pretlak
200 g šampiňónov
3 cibule
200 ml kyslej smotany
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
maslo
150 ml červeného vína
2 -3 kyslé uhorky (môže byť aj zmes na zemiakový šalát)
repkový olej
škrob alebo hladká múka
Soľ a korenie (mix zeleného a čierneho korenia)
Vývar na podlievanie (ak nemáte tak voda s rozmiešaným bujónom, ale odporúčam použiť poctivý vývar)
Postup:
Mäso si nakrájame na širšie rezance. Posypeme korením a necháme chvíľu odležať. Potom mäso sprudka opečieme na rozpálenom masle. Opekáme cca 8 – 9 minút z oboch strán. Potom mäso vložíme na pekáčik do rozohriatej rúry na cca 140 ° C, podlejeme ývarom, pokvapkáme červeným vínom a pečieme v rúre mäso tak dlho, aby sa dobre prepieklo.
Medzitým si vo vyššej nádobe rozohrejeme olej a orestujeme na ňom pokrájanú cibuľu a na plátky nakrájané šampiňóny. Chvíľku šampiňóny restujeme, pridáme paradajkový pretlak a kyslé uhorky, pokrájané na kocky a ešte podusíme.
Nakoniec pridáme kyslú smotanu, ktorú sme si vopred premiešali s múkou alebo škrobom (solamyl). Ak je omáčka redšia, vmiešame do smotany ešte solamyl (alebo hladkú múku), dobre rozmiešame, vlejeme do omáčky a krátko povaríme.
Opečené mäso vyberieme z rúry, pridáme ho k surovinám z panvice, necháme spolu krátko prevarť a dochutíme podľa nášho vkusu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)