Vynikajúci obed, ktorý rýchlo pripravíte. Ak máte radi mäsko na prírodno vo výbornej omáčke, toto určite skúste.
Potrebujeme:
400 g bravčového stehna
1 lyžica bravčovej masti
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
sušené, vopred namočené huby
1 chilli paprička
soľ
korenie
1 lyžička sójovej omáčky
1 lyžica nastrúhaného syra
Voliteľné: smotana na šľahanie na zjemnenie
Postup:
Stehno nakrájame na rezance. Cesnak pretlačíme alebo nakrájame nadrobno, premiešame so soľou a pridáme do rezancov.
Necháme marinovať asi hodinu, alebo podľa toho, koľko máte času.
Na panvici s nepriľnavým povrchom rozpustíme masť.
Keď je poriadne rozpálená, pridáme mäso s cesnakom.
Premiešame a priklopíme pokrievkou.
Necháme opekať na plný výkon asi 5 minút.
Potom pridáme cibuľu nakrájanú na polkolieska a huby.
Opäť priklopíme pokrievkou a zatiaľ stále bez podliatia dusíme asi 10 minút.
Asi po 15 minútach pridáme čili papričku a pokvapkáme sójovou omáčkou.
Ochutnáme, či je potrebné osoliť.
Pridáme vodu a necháme variť, kým je mäso mäkké.
Keď je mäso mäkké, pridáme ešte lyžicu nastrúhaného syra, smotanu (na zjemnenie) a už len prehrejeme.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)