Úžasné jemný vanilkový mrežovník s fantastickým krémom.
Potrebujeme:
Na cesto:
200 ml vlažného mlieka
100 g kr. cukru
10 g čerstvého droždia
2 vajcia
80 g masla – rozpusteného
Štipka soli
Múka 500 g hladká
Na krém:
300 ml ml mlieka
100 g cukru
1 žĺtok
Vanilková aróma
2 lyžice kukuričného škrobu
1 lyžica hl. múky
Postup:
Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie, vajcia, roztopené maslo a cukor. Postupne pridávame preosiatu múku a vymiešame jednotné cesto. Prikryjeme a necháme 40 minút odpočívať.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Na krém si v mlieku rozmiešame cukor, žĺtok, múku a škrob. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme prikrytý pod fóliou vychladnúť.
Cesto navrstvíme do zapekacej misy vyloženej papierom na pečenie, papier môžeme ešte trochu pomúčiť. Cesto prikryjeme presahujúcimi čaťami papiera a necháme ešte 20 minút odpočívať.
Krém navrstvíme do curárskeho vrecka a nanesieme na cesto ako mriežku.
Pečieme v predhriatej rúre vyhriatej na 180 stupňov počas 40 minút.
Po upečení posypeme práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video postup nájdete TU.