Vynikajúci recept na kuracie rezne bez vyprážania. Sú fatasticky jemné a šťavnaté vďaka marinovaniu v mliečnej zmesi.
Potrebujeme:
2 šálky kyslého mlieka alebo obyčajného mlieka
1 PL dijonskej horčice
1 ČL mletej červenej papriky
1 cibuľa
5 strúčikov cesnaku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
4 kusy kuracích rezňov
2 šálky chlebovej strúhanky
Mleté čierne korenie
Soľ
Olivový olej
Postup:
Ak chcete, aby bolo mäso mäakučké a šťavnaté, stačí, ak ho necháte cez noc odležať v cmare, alebo mlieku. Ak mu chcete pridať aj na chuti, odporúčame túto jednoduchú marinádu.
Marináda: do misky nalejeme cmar, pridáme horčicu, mletú červenú papriku, soľ, nakrájanú cibuľu a roztlačený cesnak, dobre premiešame.
Nakrájané rezne na tenké plátky namočíme do marinády a odložíme do chladničky (marinovanie by malo trvať minimálne 12 hodín = cez noc).
Rúru predhrejeme na 220 stupňov C. Kuracie prsia vyberieme z marinády, osušíme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením Prsia obalíme v strúhanke, obe strany pokvapkáme olivovým olejom, poukladáme na plech, vystlaný papierom na pečenie (aj papier na pečenie potreieme olejom) a upečieme dozlatista (každá strana strana = 12 minút).
Prajeme vám dobrú chuť! :-)