Tento nepečený koláčik budete milovať, je plný vitamínov, živín a pritom úplne jednoduchý. Zmes orechov, sušeného ovocia a tvarohu je navyše výborná na posilnenie imunity! Vyskúšajte hneď zajtra ku kávičke :)
Potrebujeme:
200 g celozrnných sušienok
80 g sušených sliviek
80 g sušených marhúľ
80 g vlašských orechov
120 g horkej čokolády
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
85 g masla
360 g tvarohu
250 g smotany na šľahanie
80 g krupicového cukru (môžete nahradiť medom, alebo iným sladidlom)
30 g vanilkového cukru
1 ČL želatíny
3 PL vody
2 PL mlieka
Postup:
Sušienky, slivky, marhule a orechy zomelieme.
Čokoládu s maslom si rozpustíme vo vodnom kúpeli a pridáme do pomletej zmesi. Smotanu zmiešame s cukrom. V samostatnej miske si zalejeme želatínu a necháme napučať. Smotanu s cukrom šľaháme asi 2 – 3 minúty, pridáme tvaroh a pokračujeme v mixovaní, kým hmota nebude hladká.
Želatínu dajte na chvíľu rozpustiť do mikrovlnky a potom k nej pridajte 2 – 3 lyžičky šľahačky a zmiešajte. Pridajte do zvyšku šľahačky a všetko spolu vyšľahajte mixérom. Na dno formy si dajte potravinársku fóliu, navrstvite na ňu sušienkové cesto a na to šľahačkový krém. Takto striedavo vrstvite, až kým nedáte poslednú sušienkovú vrstvu.
Vrch koláča prikryte potravinárskou fóliou a dajte na noc do chladničky. Na druhý deň vytiahnite z chladničky. V hrnci zohrejte 2 lyžice mlieka, 15 g masla a 50 g čokolády vo vodnom kúpeli a vymiešajte hladkú polevu. Polejte ňou vrch koláča a nechajte stuhnúť asi 15 minút. Pomocou potravinárskej fólie vyberte koláč von z formy, nakrájajte a môžete podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Zdroj: youtube