Cibuľa sa dá považovať za malý zázrak. Nielen že je fantastickým dochucovadlom, je aj výbornou medicínou. Vďaka vitamínom a minerálom, ktoré obsahuje, posilní imunitu a zatočí s virózami, nádchou, aj kašľom. Vyskúšajte tento recept na nakladanú cibuľu, ktorá sa stane výborným doplnkom vašich jedál.
Ako nakladať cibuľu
Potrebujeme:
6 ks cibule
400 ml ľadovej vody
40 ml octu
1/2 ČL cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1/2 ČL soli
Postup:
Každý recept na nakladanú cibuľu začína rovnakým spôsobom a to dôkladným opláchnutím cibule. Cibuľu potom nakrájajte na kolieska, zalejte octom a premiešajte. Hneď potom pridajte uvedené množstvo ľadovej vody (tento krok je veľmi dôležitý), čo spôsobí, že cibuľa bude svieža a chrumkavá. Pridajte trochu soli a cukru. Znovu zamiešajte a nechajte v chladničke po dobu 10 minút (dodržte časový limit, inak bude cibuľa príliš kyslá). Potom dôkladne sceďte všetok nálev! Nakladaná cibuľa je pripravená na konzumáciu.
Klasický recept z nakladanej cibule
Toto je klasický recept s kôprom. Za týmto účelom si pripravte niekoľko stoniek kôpru a jemne ho nasekajte (aj so stonkou). Tesne pred podávaním pridajte trochu čerstvého korenia a soli.
Dôležité: Ak cibuľu osolíte vopred, premení sa na lepkavú sivú hmotu, stráca svoju elasticitu v dôsledku toho, že vylučuje príliš veľa šťavy.
Ázijská nakladaná cibuľa
Tento recept sa teší veľkej obľube v Thajsku, Číne a Vietname. Potrebujeme len:
1/2 ČL koriandru
1 plátok zázvoru
1 ČL sójovej omáčky
Zmiešajte všetky tieto ingrediencie s klasickou nakladanou cibuľou a konzumujte.
Takto spracovaná cibuľa je univerzálnym doplnkom ku každému jedlu. Hodí sa predovšetkým k bravčovému mäsu a hydine. Cibuľu môžete navrstviť buď priamo na mäso, alebo podávať v samostatnej miske. Napríklad Jamie Oliver je veľkým fanúšikom nakladanej cibule a používa ju predovšetkým v domácich hamburgeroch. Takto pripravená je jemne pikantná a má výraznejšiu chuť. Vyskúšajte. Prajeme dobrú chuť!
Zdroj: sovkusom.ru