Tak tento šalát je nielen chuťovo vynikajúci, ale posilní vašu imunitu a pomôže aj s prechladnutím, či chrípkou. Ideálny počas chrípkového obdobia. Navyše je nízkokalorický!
Skvelé výživné jedlo, ktoré určite zaraďte do svojho jedálnička.
Potrebujeme:
2 červené repy
2 cibule
5 ČL sójovej omáčky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
80 – 100 g rastlinného oleja
2 ČL octu
2 ČL cukru
soľ, korenie podľa chuti
Postup:
Ako prvé si nastrúhajte červenú repu a posypte cukrom. Dobre premiešajte.
Na miernom ohreve poduste pod pokrievkou asi 30 minút, kým cvikla nezmäkne. Bude krásne udusená vo vlastnej šťave.
Cviklu preložte do jenskej misy a zavrite vekom. Na čistej panvici si teraz na oleji uduste nakrájanú cibuľu. Smažíme do zlatista.
Potom pridáme sójovú omáčku.
Cibuľu so sójovou omáčkou pridajte k červenej repe.
Dobre premiešajte.
Pridáme ocot, soľ a korenie.
Opäť premiešame.
Prikryjeme pokrievkou ešte asi na 20 minút a potom je šalát pripravený.
Prajeme dobrú chuť!