Plnené pirohy pečené v rúre

Pirohy sú na Slovensku veľmi obľúbeným jedlom. Väčšinou sa pripravujú rovnakým postupom a to varením vo vode. Čo by ste povedali na pečenú verziu tohto obľúbeného jedla? Vyskúšajte vynikajúce pečené pirohy plnené šťavnatým mäskom.
[mashshare]

Pirohy sú na Slovensku veľmi obľúbeným jedlom. Väčšinou sa pripravujú rovnakým postupom a to varením vo vode. Čo by ste povedali na pečenú verziu tohto obľúbeného jedla? Vyskúšajte vynikajúce pečené pirohy plnené šťavnatým mäskom.

Potrebujeme:

650 g hladkej múky

250 g masla

200 ml vody

600 g bravčového mäsa

2 ks cibule

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

½ lyžice octu

½ lyžice cukru

3 vajcia

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Vychladené maslo nakrájame a zmiešame s múkou. Pridáme dve vajcia, soľ, cukor a vodu s octom. Cesto spracujeme na homogénnu hmotu bez hrudiek. Zabalíme do plastovej fólie a necháme 1 hodinu v chladničke.

Maso nakrájame nadrobno, zmiešame s krájanou cibuľkou, soľou a korením. Okrem mäsa môžeme použiť aj inú náplň – napríklad kyslú kapustu so slanikou.

Cesto rozdelíme na menšie časti – guličky, ktoré rozvaľkáme do tvaru kruhu a na jednu stranu navrstvíme náplň (približne 1 lyžicu náplne). Potom náplň prekryjeme druhou časťou cesta a okraje zatlačíme vidličkou, alebo môžeme vytvoriť aj originálny tvar vrkoča.

2

3

Pirohy preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov približne 30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sovkusom

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes