Tieto mäsové rolky sú také chutné, že si ich rodina bude pýtať každý týždeň. Naozajstná dobrota, ktorá sa hodí k zemiakom na všetky spôsoby, ale chutí výborne aj so šalátom. Ideálne jedlo aj na slávnostný stôl. Pripravte sa na príjemný gastronomický zážitok!
Potrebujeme:
1 kg mletého mäsa (podľa vašich preferencií)
2 PL majonézy
1 cibuľa
2 PL kukuričného škrobu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
5 PL hladkej múky
2 PL citrónovej šťavy
200 g masla
100 g tvrdého syra
prášok do pečiva
soľ, čierne mleté korenie
1 zväzok kôpru
olej na vyprážanie
Postup:
Mleté mäso zmiešame s majonézou a nastrúhanou cibuľou, pridáme soľ a čierne korenie podľa chuti.
Maslo dajte na chvíľu do mrazáku a potom ho nakrájajte na hrubšie plátky. Nakrájajte si kôpor a nastrúhajte tvrdý syr. Rozprestrieme si kúsok potravinárskej fólie a na ňu budeme tvarovať malé placky, ktoré potom naplníme. Obaľte plátok masla v kôpri a zaviňte do mäsovej placky pomocou fólie tak, aby vám vznikla uzavretá rolka. Ďalšiu rolku naplňte kúskom masla, ktoré si obalíte v strúhanom syre. Tak budete mať dva druhy mäsových roliek.
Potom všetky postupne obaľte v múke. Takto pripravené ich na chvíľu vložte do mrazničky. Do misky si dajte dve vajíčka a pridajte dve lyžice citrónovej šťavy. Pridajte trochu soli, kurkumy, červenej mletej papriky, sušený cesnak (alebo čerstvý) a nakoniec trochu vody. Všetko spolu dobre vymiešajte. Nasypte asi lyžicu kukuričného škrobu a hladkej múky. Hmota by nemala byť ani príliš hustá, ani príliš riedka. Pridajte aj trochu prášku do pečiva, alebo jedlej sódy. Opäť všetko dobre premiešajte. Väčšie množstvo oleja si rozohrejeme na panvici, mäsové rolky obalíme v cestíčku a vysmážajte.
Môžete použiť aj fritézu. Hotové rolky môžete posypať trochou kôpru a podávajte. Úžasne vyzerajú, aj chutia. Dobrú chuť!
Videonávod