Tento sirup bez varenia je skutočný liek. Na jeseň a v zime sa oplatí mať ho stále poruke. Chrípka, prechladnutie, oslabená imunita, virózy, nedostatok vitamínov a mnohé ďalšie problémy. S tým všetkým vám pomôže. A chutí aj deťom, cviklu totižto vôbec nie je cítiť. Dávam ho do čaju, limonád aj do receptov na koláče. Výborný a taký zdravý.
Potrebujeme (upravte dávku podľa toho, koľko máte cvikle):
3 kg cvikla ošúpaná
4 citróny (ak nemáte bio citróny, je dobré umyť ich octovou vodou, do receptu ide aj kôra)
3 l prevarenej vody – vychladnutej
3 – 5 bal. kyseliny citrónovej (ja som dala 3, ale v originál recepte je až 5 balíčkov, záleží aj množstva cukru, ktoré použijete)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2,5 kg krupicového cukru (v originály sa je sú až 4 kg cukru, ale to sa mi zdalo priveľa)
1 bal. konzervačného prípravku
1/2 fľaštičky vanilkovej arómy
Postup:
Citróny dobre umyjeme, cviklu nakrájame a všetko spolu zomelieme.
Hmotu dáme do vandlíka a dobre premiešame – necháme 24 hodín odstáť a sem-tam premiešame.
Potom dobre scedíme a šťavu zmiešame s cukrom, kyselinou citrónovou, aj prípravok na konzervovanie a esenciu.
Teraz treba miešať, kým sa cukor nerozpustí.
Potom nalejme do sterilizovaných fliaš a skladujeme na chladnom mieste.
Pridávame do vlažného čaju, limonád a výborný je aj do koláčov – spraví vám krásnu farbičku.
Nezabúdajte, že červená repa je naozaj silná potravina a dokáže znížiť krvný tlak.
Osoby, ktoré nízkym tlakom trpia ju musia užívať s rozvahou. Rozhodne to s týmto super- liekom nepreháňajte, je najlepší v malých dávkach.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)