Výborný recept na zákusok s chuťou obľúbeného chladeného detského dezertu. určite skúste, je jednoduchý a zachutí aj dospelákom.
Potrebujeme:
Cesto:
6 vajec
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
6 lyžíc práškového cukru
2 lyžice oleja
6 lyžíc polohrubej múky
1 lyžička prášku do pečiva
3 lyžice kakaového prášku
Krém:
2 a 1/2 mäkkého tvarohu (tučného)
Práškový cukor podľa chuti
1 smotana na šľahanie
Poleva:
120 g čokolády varenie
100 g masla alebo hery
2 lyžice mlieka
Postup:
Pripravíme si jednoduché cesto.
Vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom, pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao.
Z bielok ušľaháme tuhý sneh.
Opatrne ho vmiešame do žĺtkovej zmesi.
Vytvorené cesto pečieme v predhriatej rúre asi 10 min. pri 180 ° C na vymastenom a hrubou múkou vysypanom plechu (použila som plech s rozmermi 25×30 cm).
Po upečení piškótu necháme vychladnúť.
Než piškóta vychladne pripravíme si krém.
Vymiešame jemný krém z tvarohu, smotany a cukru:
Do misy nalejeme smotanu na šľahanie a šľaháme kým nezhustne.
Pridáme tvarohy a cukor a šľaháme ďalej.
Vznikne mám jednotný krém.
Vychladnutý piškótový plát potrieme krémom a necháme v chlade stuhnúť.
Pripravíme polevu: Všetko som si rozpustila v mikrovlnke (môžete aj na plameni)
Prajeme vám dobrú chuť! :-)