Nevyvážená strava a nezdravý životný štýl sú hlavnou príčinou predčasného starnutia organizmu. Strava s vysokým obsahom tukov a rafinovaný biely cukor môžu upchávať a blokovať cievy, čo obmedzuje krvný obeh. To pôsobí aj na zvyšovanie krvného tlaku. Hovorí sa, že biologický vek človeka sa odvíja od toho, v akom stave sú jeho cievy.
Nasledujúci recept čistí cievny systém (žily a tepny) a prirodzene obnovuje krvný tlak. Eliminuje aterosklerózu (kôrnatenie tepien), ktoré sa prejavuje hrubnutím cievnych stien, pričom tie strácajú pružnosť. Celkovo posilňuje telo, imunitu a vráti aj stratenú silu a vitalitu.
Potrebujeme:
1 l bieleho prírodného vína
500 g červenej cibule
250 g koreňa petržlenu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 vetvičky petržlenovej vňate
150 ml medu
Postup:
Cibuľu umyte a nakrájajte na drobno. Vložte do sklenenej nádoby a zalejte vínom. V hrnci uvarte koreň aj vňať petržlenu (voda by mala presahovať petržlen asi na hrúbku jedného prsta). Nechajte variť kým voda neklesne na 30 – 50 %. Vývar z petržlenu nalejte k cibuli a vínu, a pridajte 150 ml medu. Takto pripravenú medicínu dôkladne zavrite a nechajte lúhovať 7 dní za pravidelného pretrepania. Po 1 týždni je medicína pripravená na konzumáciu.
Dávkovanie:
Konzumujte 1 PL, trikrát denne, vždy 30 minút pred jedlom. Tento recept je jedným z najúčinnejších receptov na čistenie ciev. Pite tiež dostatok tekutín ako sú bylinné čaje, čerstvé zeleninové šťavy a pramenitú vodu. Vďaka nim sa vyplavujú krvné usadeniny a cievy sú zdravšie a pružnejšie.
Zdroj: revistasanatate.net
Ak vám predchádzajúci recept nevyhovuje, máme pre vás ešte jednu prírodnú medicínu, ktorá má rovnaké účinky.
Potrebujeme:
4 hlávky cesnaku
4 citróny s kôrou
Koreň zázvoru (3-4 cm)
2 litre čistej vody
Postup:
Citróny aj s kôrou dôkladne umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Cesnak očistíme a rozdelíme na jednotlivé strúčiky. Rovnako očistíme aj zázvor a nakrájame na plátky.
Všetky ingrediencie vložíme do mixéra a rozmixujeme dohladka. Potom zmes preložíme do hrnca spolu s 2 litrami vody. Za občasného miešania privedieme k varu. Keď tekutina zovrie, zložíme z plameňa. Hrniec prikryjeme, necháme vychladnúť a preložíme do uzatvárateľných pohárov.
Dávkovanie: 180 ml tekutiny denne, minimálne 2 hodiny pred jedlom. Užívame po dobu troch týždňov. Podávame studená s niekoľkými lístkami mäty, ktorá pomôže stiahnuť výraznú chuť cesnaku.
Uchovávame v chladničke.