Výborný a rýchly obed za 20 minút, tieto kuracie prsia sú veľmi šťavnaté, rýchle a chutia fantasticky.
Ja ich robím na slávnostný obed aj ako rýchlovku v bežný deň.
Mäsko je mäkuké ako masielko a nikdy nie je vysušené ani tuhé.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
4 kuracie prsia
1 lyžica oleja olivového
40 g masla
1 zväzok pažítky (voliteľné)
200 g čerstvých húb
1 lyžica hladkej múky
300 ml sladkej alebo šľahačkovej smotany
soľ
korenie podľa chuti
ak nedávate pažítku tak na konci varenia pridajte petržlenovú vňať
Na ozdobu:
Bylinky
Petržlenovú vňať
Postup:
Prsia umyjeme, osušíme, potrieme soľou a korením.
Na panvici zohrejeme maslo s olejom.
Osmažíme prsia dozlatista z oboch strán.
Znížime oheň, prikryjeme pokrievkou a dusíme 10 minút.
Vyberieme prsia z panvice a do výpeku na tej istej panvici dáme nakrájané huby s pažítkou.
Smažíme 2-3 minúty.
Pridáme múku, po minútke smotanu, dochutíme.
Môžete použiť aj svoje obľúbené bylinky a koreniny, je t na vás.
Všetko dobre premiešame.
Pridáme osmažené prsia.
Restujeme ešte 5 minút na miernom ohni.
Podávame s ryžou alebo cestovinou .
Na ozdobu môžete posypať bylinkami alebo petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)