Mäkučké slané chuťovky zo syra a kyslej smotany, ktoré majú väčší úspech ako oškvarkové pagáče: Doma sa ich nevedia dojesť!

Tieto slané pečivká zo syra a kyslej smotany prekonajú všetko, čo ste doteraz piekli!
[mashshare]

Oslavy, či rodinné stretnutia sa nezaobídu bez fajnového občerstvenia.

 

 

Niekto ide po sladkom a niekto sa naopak nevie dojesť slaného pečiva.

Ak ste ten druhý prípad, rozhodne musíte vyskúšať tieto syrovo-smotanové kocky.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

600 g hladkej múky

250 g masla

1 dl vlažného mlieka

1 bal sušeného droždia

175 g kyslej smotany

1 PL oleja

 

 

2 žĺtky

soľ podľa chuti

200 g strúhaného syra

Navrch:

3 PL kyslej smotany

1 ČL mletej červenej papriky

Na posypanie:

mletá rasca

100 g tvrdého strúhaného syra

Postup:

Múku si zmiešajte so sušeným droždím a nastrúhajte do nej stuhnuté maslo.

 

 

Prilejte vlažné mlieko, potom pridajte smotanu a žĺtky zmiešané so soľou a olejom.

Všetko spolu vymieste a nechajte prikryté stáť asi 1 hodinu.

Potom si na pomúčenej doske vyvaľkajte cesto asi na hrúbku 1 cm.

 

 

Posypte strúhaným syrom a pevne zviňte.

Následne rozvaľkajte na dlhý obdĺžnik s hrúbkou asi 1,5 až 2 cm a nakrájajte na rovnaké kocky s rozmerom asi 4 x 4 cm.

Ak chcete, môžete vykrajovať klasické okrúhle pagáče.

 

 

Kyslú smotanu zmiešajte s červenou paprikou a natrite malé množstvo na každú kocku.

Posypte rascou a strúhaným syrom.

Pečte na plechu pokrytom papierom na pečenie v predhriatej rúre asi na 200 stupňov.

Doba pečenia je 15 – 20 minút.

 

 

Kocky ukladajte trochu ďalej od seba, pretože sa počas pečenia zväčšia.

Nechajte vychladnúť a podávajte.

Dobrú chuť!

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes